Depas

Boemerang

Terug naar het overzicht

Vergelijkbaar met een boemerang, onze Depas.

Binnengebracht als zwerver in 2015, is hij inmiddels al 3 x geplaatst geweest. De eerste keer kwam het doordat de baasjes beiden door omstandigheden meer moesten gaan werken. De tweede en derde keer omdat Depas te weinig interactie binnen het gezin kreegen als er te weinig met een intelligente, actieve en speelse hond als Depas wordt gedaan, dan komen de problemen vanzelf.

Heeft dit gevolgen voor een nieuwe plaatsing? Ja!  Wij hebben hem leren kennen als een ietwat onzekere hond in nieuwe situaties, maar met het vertrouwen kwam ook zijn ware aard naar boven: een baasgerichte hond, die wil en moet werken. Hij heeft een welhaast onuitputtelijke hoeveelheid energie en deze moet hij kwijt kunnen. Dit maakt dat wij hem slechts plaatsen bij mensen die écht mét de hond bezig willen en kunnen zijn. Lichamelijke beweging en mentale uitdaging vormen voor hem een uiterst belangrijk middel om tot rust te komen. Zoals ook voor mensen geldt: heb je geen rust in de kop, dan wreekt zich dat uiteindelijk. Maar als hij dan eenmaal met zijn mensenroedel tot die rust kan komen, dan is hij werkelijk een hond om op te bouwen.

Voor hem en voor u vormt dit de basis. Als u hiertoe in staat bent, dan zult u kunnen meemaken wat wij in het Dierencentrum al tot op zeker hoogte hebben mogen zien: een hond die zich ontwikkelt tot briljant. Want dat is hij, een ongeslepen edelsteen

Over Depas

Naam

Depas

Plaatsingsdatum

2 januari 2021

Geboortedatum

5 april 2014

Ras

Kruising Mechelse Herder

Schofthoogte

> 50 cm

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Nee

Vachtverzorging

weinig

Speciale verzorging

Geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Depas kan

  • bij oudere kinderen
  • iets schrikkerig zijn in nieuwe situaties
  • niet bij katten

Depas is

  • een ongeslepen diamant
  • heel leergierig
  • gewoonweg de leukste!
  • niet een beginnershond

Extra informatie

 

Geïnteresseerd in Depas?

Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.