Lizzy

Bom vol energie!

Terug naar het overzicht

Lizzy (Mechelse Herder, Teefje, geb. 05-2015) is bij uitstek gebaat bij een baas die structuur geeft aan haar leven; die een actieve invulling geeft aan de dag en Lizzy daarmee uitdaagt in fysiek en mentaal opzicht. Die actieve invulling dient wel geleidelijk opgebouwd te worden aangezien zij erg gevoelig is voor prikkels. Dat betekent in een wat drukkere omgeving: stapje voor stapje. 

Dat zij die behoefte aan activiteit en uitdaging heeft ligt voor de hand, de Mechelse Herder is immers op de wereld gezet om te werken voor de baas, om te speuren, te waken en te verdedigen.

Maar bij Lizzy ligt daar nog iets anders aan ten grondslag; zij is een erg onzekere hond en bij het ontbreken van een stevige vertrouwensband met een baas en een bevredigend dagprogramma (met gedoseerde mentale- en fysieke uitdaging) raakt zij erg gestrest en rest haar niets anders dan zich dwangmatig te storten op ballen en takken die voorhanden zijn.

Lizzy beschikt over een fikse werkdrift en als daar door haar baas geen appél op wordt gedaan loopt haar brandstoftank over, raakt ze gefrustreerd en uit zich dat in de gedragingen als hierboven omschreven. Aan haar werkdrift moet dus richting gegeven worden zodat deze in acceptabele banen geleid, gekanaliseerd wordt. Deze werkdrift moet echter niet vergeleken worden met die aangesproken wordt bij de training van een politiehond, daar is zij veel te gevoelig voor.

De hoogste tijd dus om voor deze levenslustige dame op zoek te gaan naar een passend thuis want zodra er oog is voor de behoeften van deze prachthond en daar gehoor aan wordt gegeven verandert Lizzy gaandeweg van een ogenschijnlijke druktemaker in een lieve en aanhankelijke hond, die heel actief is maar ook moe en voldaan haar rustmomentjes zal pakken in het bijzijn van haar eigen baas. 

 

Voor Lizzy zijn wij op zoek naar een baas die:

* bekend is met het duidelijk opvoeden van honden met zachte hand

*alleen- of samenwonend is/ leeft in een rustig huishouden zonder kinderen

*kennis en ervaring heeft met werkgrage herdershonden

*veel tijd en geduld heeft om in een vertrouwensband te investeren

*consequent is

*beschikt over natuurlijk leiderschap

*actief en sportief is om mentale en fysieke uitdaging aan te bieden

*wellicht van hardlopen houdt want daar is zij ook van 😊

Over Lizzy

Naam

Lizzy

Geboortedatum

15 mei 2015

Ras

Mechelse herder

Schofthoogte

<50 cm

Geslacht

Vrouw

Gecastreerd / gesteriliseerd

Nee

Vachtverzorging

weinig

Speciale verzorging

geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Lizzy kan

  • niet bij soortgenoten
  • niet bij katten

Lizzy is

  • verzot op tennisballen
  • zindelijk
  • oersterk aan de riem
  • niet geschikt voor de beginner

Extra informatie

Geïnteresseerd in Lizzy?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.