Saartje

Terug naar het overzicht
Saartje heeft een lange tijd doorgebracht bij Dierenasiel Utrecht. Aangezien Saartje ruimte nodig heeft is haar geluk op een fijne mand wellicht in de Achterhoek groter dan in een drukke stad zoals Utrecht, vandaar dat wij ons nu gaan inzetten voor deze mooie dame! 
 
Saartje is bijna 6 jaar, van oorsprong vondeling maar al drie keer geplaatst geweest. Eerste keer teruggekomen omdat sloten haar niet tegenhouden om op pad te gaan, en de tweede keer na een jaar, helaas werd haar eigenaar ernstig ziek. De laatste keer is haar gedrag enorm onderschat...
 
Saar is een typische Anatool: waaks naar vreemden en voor de mensen die ze kent is ze een schoothondje. Niet te onderschatten is, dat Saar doet wat sterk in het ras verankerd zit: waken en verdedigen. Op het erf en aan de riem. Zo ook met honden, vreemde honden worden wantrouwig benaderd, en soms kan ze flink uitvallen, maar eenmaal bekend wil ze alleen maar spelen. Het is daarom wel lastig om met haar te wandelen op plekken waar veel honden komen. Ze is erg sterk en als ze uitvalt trekt ze je zo mee. Met een halti gaat dat overigens prima.
 
Saartje zou prima op een afgesloten erf/terrein kunnen wonen, met dien verstande dat zij ook wel heel graag bij de baas in de buurt is. Ideaal zou een andere hond zijn, om lekker mee te ravotten.
 
Saar is leergierig, goed te corrigeren en wil graag wat doen voor een koekje. Saartje is al met al gewoon een erg leuke hond!

Over Saartje

Naam

Saartje

Geboortedatum

28 oktober 2012

Ras

Anatolische herder

Schofthoogte

> 50cm

Geslacht

Vrouw

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

Weinig

Speciale verzorging

Geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Saartje kan

  • bij andere honden, mits goed begeleid
  • niet bij katten of kleinvee

Saartje is

  • Waaks
  • een zelfstandige hond
  • een hond die zowel duidelijkheid als een zachte benadering vraagt.

Extra informatie

Geïnteresseerd in Saartje?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.