Silke

Speurneus

Terug naar het overzicht
Silke is een prachthond! Van binnen én van buiten. Zij is bij ons gekomen wegens het overlijden van de eigenaar via de partner die de hond niet aankon. Want naast de prachthond die zij is, is zij ook nog eens goed sterk. Wij hebben helaas niet veel informatie over haar kunnen krijgen, maar gaandeweg haar verblijf bij ons werd een ding aannemelijk: er is degelijk met haar getraind. En wel in het speuren. Silke heeft de neiging in een nieuwe omgeving of bij diverse objecten bijna systematisch de boel te "besnuffelen". Waar mee getraind is, is onbekend (drugs? wapens? geld?), maar het heeft er alle schijn van.
 
Silke is net als alle Mechelse herders die wij kennen en momenteel bij ons wonen, een gehoorzame en bijna over actieve hond. Het is dan ook een hond waar echt mee gewerkt moet worden. Dit hoeft vanzelfsprekend niet zozeer speuren te zijn. Maar fysieke en mentale uitdaging in welke vorm dan ook, zijn zeer zeker goed aan haar besteed. Naar andere honden toe kan Silke zeer wisselend reageren, wij plaatsen Silke niet bij gezinnen met kinderen. Silke kan niet met katten.
 
De band tussen toekomstige baas en Silke, zal rustig en gedegen moeten worden gesmeed. Niets overhaasten en als nodig een stapje terug. Wordt hieraan voldaan, dan is een gouden metgezel de beloning, die geen seconde van je kant zal willen wijken!

Over Silke

Naam

Silke

Geboortedatum

12 juli 2012

Ras

Mechelse Herder

Schofthoogte

> 50cm

Geslacht

Vrouw

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

Regelmatig borstelen

Speciale verzorging

Geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Silke kan

  • niet bij kinderen (teveel prikkels)
  • niet bij katten

Silke is

  • waaks
  • dol op speuren en tennisballen
  • baasgericht
  • zindelijk

Extra informatie

Geïnteresseerd in Silke?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.