Bambam

blinde schoonheid

Terug naar het overzicht
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Bambam is blind. Wegens een niet behandelbare en zeer pijnlijke oogziekte hebben wij moeten besluiten de ogen operatief te laten verwijderen. Nu zag hij sowieso vrijwel niets meer met zijn ogen, dus de impact van een dergelijke operatie valt uiteindelijk wel mee. Belangrijkste is dat in ieder geval de pijn is verdwenen. Problemen komen zelden alleen en dat geldt ook voor Bambam: naast het oogprobleem heeft hij een chronisch ooraandoening, waar hij eens in de zoveel tijd last van krijgt. 
 
Bambam is een rustige hond, die heel graag wordt aangehaald. Speelt af en toe met je handen en knaagt dan over het algemeen zachtjes. Verder heeft hij een zeer zachtaardig en vriendelijk karakter. Buiten is hij wat aan de onzekere kant, maar dat is gezien zijn blindheid niet verwonderlijk. Uitlaten kan dan ook het beste aan een uitloopriem, zodat hij altijd het contact met zijn begeleider kan voelen. Valt de spanning van de lijn weg, dan merk je dat meteen.
 
Na gewenning is het heel waarschijnlijk dat hij zijn weg in de tuin leert kennen (maar pas op voor bijvoorbeeld een vijvertje), in huis is dat ook het geval.
 
Een andere vriendelijke en rustige hond is eerder fijn voor hem dan een probleem. Kinderen liever niet, zeker niet hele jonge kinderen. De drukte kan hij niet zien en de kans op ongelukjes is te groot.
 
NB: Bambam verblijft in een gastgezin, dus als u kennis wil maken met hem, dan uitsluitend op afspraak.

Over Bambam

Naam

Bambam

Geboortedatum

13 oktober 2010

Ras

Kruising maltheser

Schofthoogte

< 30cm

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

Regelmatig borstelen en trimmen

Speciale verzorging

Geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Bambam kan

  • bij oudere kinderen
  • bij een andere rustige hond
  • bij katten die gewend aan honden zijn
  • niet buiten los lopen
  • niet alleen thuis zijn

Bambam is

  • zindelijk
  • heel lief en aanhalig

Extra informatie

Geïnteresseerd in Bambam?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.