Pequeño

Jong van geest

Terug naar het overzicht
Pequeño (Portugees voor klein, jong) is een van de meest fantastische dieren die men zich kan indenken. Hij is vrolijk, speels, actief, baasgericht en aanhankelijk, en als het even kan dit alles tegelijkertijd. Elke dag begint voor ons met een glimlach op het gezicht, omdat hij op zijn clowneske manier een ochtendhumeur als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Werkelijk bijna alles spreekt in zijn voordeel, met uitzondering van zijn leeftijd. Want ja, hij is al ruim 9 jaar.
 
Lichamelijk is hij topfit. Wel heeft hij een vergrote prostaat, maar dit bleek gelukkig geen tumor te zijn. Vandaar dat hij is gecastreerd, om ervoor te zorgen dat de vergroting afneemt (deze is vrijwel altijd hormonaal). En omdat hij toch onder narcose was, is zijn gebit meteen onder handen genomen, best wel een noodzaak.
 
Naar mensen toe laat hij zich steevast van zijn beste kant zien, kinderen geen probleem en hij heeft in het verleden ook met een kat samengewoond. Hoe meer wij over hem vertellen hoe duidelijker het wordt dat hij gewoon de beste is. 
 
Minpunten? Nee! Ach ja, er is nog wel het gevalletje “kieskeurige eter”, en dat is eigenlijk een understatement. Zoals uit de foto’s goed blijkt zit er niet veel vlees op zijn botten. Maar mijnheer heeft zich in zijn hoofd gehaald dat hij de gewone hondenbrok liever links laat liggen. Worst, blik, een selecte greep uit de honderden verschillende hondenkoekjes- en snoepjes, daar wil hij zich nog wel aan wagen. Maar ja, dat zet geen zoden aan de dijk. Wij hebben in ieder geval nog niet het wondervoer gevonden dat mijnheer blieft te eten en dat ervoor zorgt dat hij in gewicht wat toeneemt.
 
Pequeño: gewoon de leukste hond waar je nog lange tijd plezier mee zult beleven.

Over Pequeño

Naam

Pequeño

Plaatsingsdatum

4 mei 2019

Geboortedatum

19 oktober 2009

Ras

Podenco

Schofthoogte

>50 cm

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

Weinig

Speciale verzorging

Geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Pequeño kan

  • bij kinderen
  • bij katten

Pequeño is

  • podenco numero uno
  • lief, aanhalig en aanhankelijk
  • superactief en speels

Extra informatie

Geïnteresseerd in Pequeño?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.