Koda

een Koda momentje

Terug naar het overzicht
Update: het gaat in alle opzichten goed met Koda. Het oorspronkelijke verhaaltje (zie onder deze alinea) is dan ook nauwelijks gewijzigd. Maar was Rex een belemmering voor Koda om los te komen en zichzelf te ontwikkelen, zo is ook duidelijk dat dit niet over een nacht ijs zal gaan. De vele vreemde mensen die Koda bij ons in het Dierencentrum ontmoet, maken hem veel vrijer, maar de horde die genomen moet worden om alles in een keer te kunnen accepteren blijft een grote. Heeft hij het gezelschap van een andere, stabiele en vriendelijke hond, dan merk je in alles dat het vreemde minder eng is.
Daarom gaan wij op zoek naar een rustig huishouden, zonder kinderen en liefst met die stabiele levensgezel.
 
Koda is uit Sint Eustatius naar Nederland gekomen en verblijft bij ons met zijn broer Rex. Beiden zijn een maand of 8 oud en hun hele leven bij elkaar geweest. Toch plaatsen wij Koda en Rex niet als koppel. Reden hiervoor is met name Koda.
 
Koda is een wat terughoudende, extreem lieve en speelse jongeling. In nieuwe situaties kijkt hij de kat uit de boom, maar trekt vooral naar zijn broer toe. Dat op zich is niet erg, maar het belemmert hem in het ontwikkelen van zijn eigen persoontje. Ook staat Rex hem in de weg als het gaat om (re-)socialisatie. Onderaan de streep zou het perfect voor hem zijn als hij in een rustig huishouden, zonder kinderen, eerst tot zijn recht mag komen en dan mag laten zien hoe fantastisch hij is!
 
Onbekende situaties zijn voor hem nog eng. Daarom zal hem met zachte leidende en liefhebbende hand moeten worden getoond dat de wereld echt zo eng niet is. Het zal enige tijd vergen maar je krijgt er heel wat voor terug! Hoeveel mensen kunnen zeggen een Statia mix te hebben? En dan eentje met een hart van goud, een prachtig koppie en nog vééél meer in zijn mars, dan je op het eerste gezicht zult merken.

Over Koda

Naam

Koda

Geboortedatum

1 juli 2018

Ras

"Statia Mix"

Schofthoogte

30-50 cm

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

Weinig

Speciale verzorging

Geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Koda kan

  • bij andere honden
  • niet bij kinderen

Koda is

  • zeer zeker in het begin terughoudend
  • speels en vrolijk
  • een hondje dat tijd nodig heeft in zijn nieuwe omgeving
  • och... zo leuk...

Extra informatie

Geïnteresseerd in Koda?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.