Diablo

Hard voor zichzelf

Terug naar het overzicht
Diablo is een prachtdier voor de kenners onder ons. Prachtig aan de buitenkant en zelfstandig en pittig van binnen. Diablo is een kennelhond, herkomst ons onbekend, maar mogelijk opgevoed voor de waak. In ieder geval zit het waken en werken hem in het bloed, dat is duidelijk aan alles. Hij is dus niet geschikt voor een rijtjeshuis of als gezellige kameraad op lange wandelingen. Het buiten aan de riem lopen is hem duidelijk onbekend en eerlijk gezegd: je doet hem er ook geen plezier mee. Misschien ooit in de toekomst, maar mogelijk ook dat niet.
 
Diablo zal in het begin tijd moeten krijgen om aan zijn nieuwe omgeving en baas te wennen. Het duurt relatief lang om een band met hem te krijgen, maar als je die eenmaal hebt dan is deze onverwoestbaar. Want zo is hij: trouw aan de zijnen.
 
Hij is gevonden in Mentinkbos (even buiten Winterswijk). Wij hebben het sterke vermoeden dat Diablo daar letterlijk gedumpt is omdat hij gescheurde kniebanden heeft. Dit is een nare verwonding omdat de operatieve ingreep gepaard moet gaan met een lange periode van strikte rust. En daar zit hem juist de kneep: Diablo zal nooit stoppen met werken. Op de speelweide of in zijn kennel, hij is altijd in de weer. Het maakt niet uit waar je hem houdt, bewegen zal ie doen en op een dusdanig onbehouwen manier dat die knie direct weer onder spanning komt te staan. En daarmee heel groot risico heeft de gehele behandeling teniet te doen…
 
In ieder ander geval hadden wij geprobeerd een gastgezin te zoeken, zodat hij die postoperatieve rust kan krijgen: lekker bijkomen van de operatie en kleine blokjes om lopen. Niet voor Diablo. Zoals gezegd is hij een kennelhond en aan de lijn naar buiten kent hij niet en accepteert hij slecht. En op een van onze speelweides schakelt hij direct om in de “bewakingsstand”: alles dat beweegt of geluid maakt wordt direct door hem gesignaleerd en hij gaat hier meteen als een speer op af. U begrijpt: geen hond voor in de woonkamer.
 
Dus hebben wij in overleg met de dierenartsen besloten de knie te laten voor wat hij is. Op zich kan hij zich prima redden, maar uiteindelijk zal hij artrose in de knie zal krijgen.
 
Maar wie kan een hond als Diablo een huis geven? Diegene moet in ieder geval een omheind terrein hebben met een kennel voor een hond. Ook zoeken wij iemand die het fijn vindt om met zijn of haar hond te werken/ spelen. Het contact met degene die hij als baas ziet, is voor hem van groot belang.
 
En uiteindelijk is Diablo een heel trouwe, vriendelijke en vrolijke werkhond die nog veel jaren met plezier uw terrein veilig zal houden!

Over Diablo

Naam

Diablo

Plaatsingsdatum

4 maart 2021

Geboortedatum

21 september 2013

Ras

Kruising Herder

Schofthoogte

> 50 cm

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Nee

Vachtverzorging

Met enige regelmaat borstelen

Speciale verzorging

Geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Diablo kan

  • niet bij kinderen

Diablo is

  • een erf/ waakhond
  • trouw en baasgericht
  • dol op spel/ werken
  • geen gezinshond

Extra informatie

Geïnteresseerd in Diablo?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.