Moos

Terug naar het overzicht

Voor onze Moos zijn we op zoek naar een rustig huishouden. Hij kan met kinderen, maar dan wel oudere (v.a. 14 jaar). Voor jonge kinderen is Moos geen optie aangezien hij zijn voer(tjes) te goed beschermd.

Bij ons is Moos nog niet echt een succes met andere honden. Hij kan hierop heftig reageren, maar dan heb je hier wel te maken met een extra stress-factor. Hoe dit buiten de poort gaat, is ons niet bekend. Hij is hierin waarschijnlijk wel goed te corrigeren.

Als laatste puntje, hij beschikt over een sirene. Hij kan behoorlijk gaan loeien wanneer hij alleen is, dus verlatingsangst inbegrepen. Hij slaat niet continu aan, hij ligt ook met regelmaat lekker op zijn kussen te slapen in de kennel. Wanneer hij hier bij de balie is kan hij zijn rust vinden, maar is waaks zodra er mensen aankomen. Hij luistert goed en is te corrigeren dus met oefening is hier nog veel eer aan te behalen.

Momenteel staat hij bij ons op de pijnstiller aangezien hij gevoelig is aan zijn rug. Dit kan mogelijk discopathie (= afwijking aan de tussenwervelschijf) zijn. Mogelijk dat Moos toekomstig vaker op de pijnstilling moet, hoewel deze aandoening ook goed kan stabiliseren.

Samengevat: Moos heeft zo zijn gebruiksaanwijzingen, maar zodra je deze gelezen hebt zul je een geweldige hond aan hem hebben.  

Over Moos

Naam

Moos

Geboortedatum

1 september 2009

Ras

Kruising

Schofthoogte

<50 cm

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

trimmen/borstelen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Moos kan

  • bij oudere kinderen
  • niet goed alleen zijn

Moos is

  • zindelijk
  • aanhankelijk
  • baasgericht

Extra informatie

 
 
Geïnteresseerd in Moos?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.