Femke

Femme Fatale

Terug naar het overzicht

Femke is een baasgerichte hond met een sterke drift om te werken en een flinke dosis energie. Daarbij komt dat zij een onzekere inborst heeft en daardoor een bovengemiddelde behoefte aan overzicht en duidelijkheid heeft.

Deze combinatie van factoren maakt dat het vrijelijk bewegen in de ruimte van een huishouden en omgaan met alle onverwachte gebeurtenissen van dien, in beginselteveel gevraagd is voor Femke.

Zij wordt daar onzeker van en raakt gestrest.  De hierdoor opgebouwde energie uit zich in het ongevraagd ‘regelen’ van de situatie door bijvoorbeeld te hoeden, het dwingend contact maken of in de riem te hangen.

Femke is een hond die uitgedaagd moet worden, zowel fysiek als mentaal. Zij geniet van het actief samen dingen doen en is een ster in het doen van denkspelletjes.  Wij zijn op zoek naar een baas die heel gericht met Femke aan de slag wil, te beginnen met het opbouwen van een vertrouwensband waarin rust, geduld en duidelijkheid maar vooral ook activiteit centraal staan.

Dat zal een intensief traject zijn, met grote impact op Femke en haar baas.

Voor Femke draagt het bij aan haar gevoel van veiligheid (zeker in een nieuwe omgeving) als haar uitvalsbasis een eigen plek is, niet middenin het huishouden maar er direct naast, in een aparte ruimte of kennel zonder allerhande externe prikkels die een trigger vormen.  

Van daaruit kan haar energie/ werkdrift gekanaliseerd worden via de 1 op 1 momenten met haar baas, het vertrouwen groeien en een eigen plek in huis uiteindelijk vormkrijgen. Uitermate belangrijk is te onderkennen dat dit stap voor stap en gedoseerd zal moeten gebeuren.

Te beginnen bij de kennismaking en introductie: de plaatsing van Femke vanuit het Dierencentrum zal gefaseerd en in gepaste stappen plaatsvinden.

Voor alle duidelijkheid, Femke is geen hond die geschikt is voor het uitsluitend waken vanuit een kennel of afgesloten terrein.

De ideale baas voor Femke heeft:

* ervaring met herders/ werklustige honden

* de vaardigheid om zelf haar gedrag te lezen en in banen te leiden

* een huishouden waar max. 2 personen deel van uitmaken/geen jonge kinderen (16+)

* de beschikking over een kennel of andere ruimte apart

* veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen om haar leven naar een hoger plan te tillen

 

Denkt u in het profiel te passen van onze Femme Fatale, dan horen wij graag van u!

 

 

Over Femke

Naam

Femke

Plaatsingsdatum

3 juli 2020

Geboortedatum

16 december 2011

Ras

Mechelse herder

Schofthoogte

<50 cm

Geslacht

Vrouw

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

weinig

Speciale verzorging

geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Femke kan

  • na gewenning met soortgenoten

Femke is

  • zindelijk
  • enorm leergierig
  • aanhankelijk
  • een leuke uitdaging
  • niet geschikt voor druk huishouden

Extra informatie

 
 
Geïnteresseerd in Femke?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.