Timo

Aka the nose

Terug naar het overzicht

Timo is een sportieve en werklustige hond die dol is op speuren, apporteren en (lange) wandelingen maken.

Aangezien hij diepgeworteld onzeker is heeft Timo behoefte aan een leven dat overzichtelijk en gestructureerd is ingedeeld. Hij gedijt daar goed bij, evenals op de stabiliteit van de baas.

Als dit ontbreekt ontstaan er in het dagelijkse (sociale) leven al snel situaties die voor hem verwarrend zijn. Timo is daar bijzonder gevoelig en ontvankelijk voor en in combinatie met overige karaktertrekken en persoonskenmerken, vormt dat een trigger om op zulke momenten op eigen initiatief en zelfstandig te acteren door middel van het vertonen van ongewenst gedrag.

Om dit te voorkomen zijn wij voor Timo op zoek naar een baas die de randvoorwaarden schept waarin Timo het vertrouwen ontwikkelt dat hij kan- en moet bouwen op zijn baas, dat de kaders duidelijk zijn. Dat staat of valt met de kennis en vaardigheden van de baas in combinatie met de leefsituatie waarin Timo zich bevindt. 

Dat laatste maakt dat het van belang is dat de toekomstige baas van Timo beschikt over een aparte ruimte extra, waar Timo op gezette tijden verblijft als een teveel aan prikkels dreigt- of juist afgevloeid moet worden door middel van rust.   

Zijn basis van onveiligheid is niet weg te nemen maar met de juiste benadering en omstandigheden wel op te vangen en in banen te leiden.   

Een pittige klus, voor zijn nieuwe baas én Timo, dat vergt nogal wat, maar ook een supermooie uitdaging met hopelijk een bijzondere baas-hond relatie in het verschiet. 

De toekomstige baas van Timo is:

*evenwichtig en stabiel

*duidelijk en consequent

*geduldig en rustig

*een natuurlijk leider

*ervaren met hondengedrag

*in de gelegenheid een aparte, prikkelarme ruimte voor Timo te creëren

*een actieve aanhouder die beschikt over tijd

*bij voorkeur alleenwonend/kinderloos
 

Tot plaatsing van Timo wordt pas overgegaan nadat een gefaseerd en perspectief biedend traject van kennismaking en introductie heeft plaatsgevonden.

Over Timo

Naam

Timo

Geboortedatum

20 augustus 2011

Ras

kruising

Schofthoogte

>50 cm

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

weinig

Speciale verzorging

geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Timo kan

  • met soortgenoten (na gewenning en voorkeur teef)
  • niet bij kinderen

Timo is

  • zindelijk
  • leergierig
  • aanhankelijk
  • niet geschikt voor beginner

Extra informatie

 
 
Geïnteresseerd in Timo?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.