Sofie

een feestje!

Terug naar het overzicht
Als u Sofie ziet bent u gelijk verknocht, maar onderschat dit lieve kopje niet, want er is veel werk aan de winkel met Sofie. Wel te verstaan leuk werk, maar noodzakelijk om aan Sofie een nog leukere hond te hebben.
 
Wat houden deze werkzaamheden in: het trainen van Sofie om haar onzekerheid weg te nemen. Haar onzekerheid wordt versterkt door haar enorme dosis energie en dit kan zich uiten in "ongewenst" pubergedrag. Ze is hier zeer standvastig in, dus dit dient consequent en met zachte hand begeleidt te worden. Dit gaat u veel tijd en energie kosten, dus een lange adem is vereist, onderschat dit niet. Ook moet u als nieuwe baas kennis hebben van de hondentaal. Dus zij is absoluut GEEN beginnershond. De nieuwe eigenaar dient dan ook ervaring te hebben met honden die soortgelijk gedrag hebben vertoont. In haar jonge leven heeft zij nog nooit een "echte thuissituatie" gekend, dus ook dit zal vanaf het begin een uitdaging worden.
 
Ze kan met soortgenoten maar ook hun grenzen worden op de proef gesteld. De ene hond kan hier beter mee overweg dan de ander dus dit zal soms niet zonder slag en stoot verlopen. Een stabiele jonge hond die haar hierin kan corrigeren zou een goede aanvulling voor haar zijn.
 
Als u voor Sofie gaat dan moet u beschikken over voldoende tijd en energie om Sofie te begeleiden. Ook voldoende buitenruimte is voor haar van belang aangezien ze het buitenleven gewend is en daar veel waarde aan hecht. U zult vanaf het begin af aan samen gaan werken en uiteindelijk beloont worden met een prachtige lieve baasgerichte hond.  
 
N.b. wij plaatsen Sofie niet bij kinderen. 

Over Sofie

Naam

Sofie

Plaatsingsdatum

5 juli 2020

Geboortedatum

15 januari 2019

Ras

kruising

Schofthoogte

<50 cm

Geslacht

Vrouw

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

borstelen

Speciale verzorging

geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Sofie kan

  • bij soortgenoten

Sofie is

  • ontzettend leergierig
  • aanhankelijk
  • onwijs vrolijk
  • niet een beginnershond

Extra informatie

 
 
Geïnteresseerd in Sofie?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.