Jody

Terug naar het overzicht

Onze Jody, een prachtexemplaar om te zien, maar voordat u gaat reageren vanwege haar uitstraling, eerst het volgende:

Jody valt in de categorie berghonden: veel van deze honden spreken mensen erg aan dankzij hun uiterlijk dat doet denken aan enorme knuffelberen, maar hun zelfstandige, waakse en bovenal beschermende aard maakt dat dit zeker niet honden voor iedereen zijn. In het Engels staan ze bekend als livestock quardian dogs, wat hun oorspronkelijke taak duidelijk maakt, namelijk het beschermen van vee.

Het spreekt dat de bovenvermelde beschermende aard goed in banen geleid moet worden. Deze taak rust bij de eigenaar, dus het is van belang voor een toekomstige eigenaar dat deze bezit over voldoende kennis over het karakter van het ras.

Berghonden reageren in de regel slecht op een harde opvoeding. Ze eisen een respectvolle en rechtvaardige behandeling. Bij de opvoeding is de spreekwoordelijke ijzeren vuist in een fluwelen handschoen van toepassing. Strikt en consequent, maar liefdevol en eerlijk. Vandaar nogmaals, kennis is noodzakelijk.

Jody laat zich bij ons zien als een vrolijke, zelfstandige hond. In het begin ietwat onwennig van vreemde geluiden en voertuigen maar dit had ze snel overwonnen. Ook het wandelen aan de lijn was snel aangeleerd. Je ziet haar genieten wanneer ze lekker in de buitenweide kan zijn. Gewoon liggen en observeren, daar doe je haar een plezier mee. Wel verblijft ze bij ons in de anti-uitbraakweide aangezien ze zonder al teveel moeite over het 2,5mtr hoge hekwerk klimt.  

Een uitgebreid verhaal over een prachtige, baasgerichte hond. Die ontzettend loyaal is en haar leven zou geven voor een baas, mits de baas dit verdient 😉 en investeert in een goede baas-hond relatie.

Voor Jody zijn wij op zoek naar een woonsituatie, bij voorkeur in het buitengebied én bij voorkeur bij één- of meerdere honden omdat wij verwachten dat als voorzien wordt in haar behoefte om bij een roedel te horen, haar drang om 'uit te klimmen' zal verdwijnen. Uiteraard is daarbij van belang dat de weg van de geleidelijkheid in kleine stapjes bewandeld wordt en dat Jody en haar soortgeno(o)t(en) een goede match vormen wat vooraf door kennismaking zal moeten blijken. 

Heeft U de juiste ervaring/kennis, beschikt u over voldoende ruimte (zowel binnen als buiten) en heeft u een rustig huishouden zonder kinderen, dan horen wij en natuurlijk Jody, graag van U.

 

 


 

Over Jody

Naam

Jody

Geboortedatum

12 september 2012

Ras

Kruising

Schofthoogte

>50 cm

Geslacht

Vrouw

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

trimmen/borstelen

Speciale verzorging

geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Jody kan

  • bij soortgenoten (wisselend)
  • niet bij kinderen
  • niet loslopen

Jody is

  • zindelijk
  • zelfstandig

Extra informatie

 
 
Geïnteresseerd in Jody?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.