Yara

Samenspel

Terug naar het overzicht

Eens in de zoveel tijd gebeurd het, dat er 2 honden binnenkomen die je het liefst samen geplaatst wilt hebben. U raadt het al, die tijd is weer aangebroken. Aangezien meerdere duo’s het geluk samen hebben gevonden gaan wij graag voor deze 2 kanjers de uitdaging ook weer aan.

Wij stellen u voor aan Yara en Messi, 2 Duitse herders met de respectievelijke leeftijd van 8 en 9 jaar. Bij ons terechtgekomen door het overlijden van hun eigenaar.

Tja, wij horen u denken: “dat zijn ook de jongste niet meer” en dat klopt uiteraard en is niet te ontkennen, maar dat neemt niet weg dat u  er nog veel plezier aan kunt beleven en niet geheel onbelangrijk: hun er ook een enorm plezier mee kunt doen!

Yara, de dame in kwestie, is nog een energieke hond in doen en laten. De 8 jaar die op haar teller staat is niet van haar af te zien. Bij binnenkomst wat onzeker, logisch ook wanneer je bijna van de 1 op andere dag uit je vertrouwde situatie wordt gehaald. Ze kan soms wat onrustig zijn maar is ook goed te sturen en is erg baasgericht. Je doet haar echt een lol met een tennisbal en natuurlijk met Messi aan haar zijde.

Het lopen aan de lijn kan nog wat bijgespijkerd worden, maar is goed te sturen met de juiste begeleiding. Dit geldt tevens voor haar maatje Messi.

Wat zoeken Yara en Messi:

  • Genoeg leefruimte (aangezien het niet om 2 van onze kleinste hondjes gaat) met (afgesloten) tuin
  • Geen woonruimte waar trappen getrotseerd dienen te worden (dit i.v.m. de heupproblemen van Messi)
  • Geen kinderen (aangezien wij niet weten hoe ze hierop reageren)
  • Geen katten als huisgenoten
  • Eigenaar met ervaring met honden (liefst met soortgelijk ras)
  • Eigenaar die (ook na de corona-crisis) voldoende tijd heeft om samen leuke dingen te doen

 

Gunt u dit prachtige stel deze kans en denkt u dat ze perfect in uw situatie passen dan horen wij natuurlijk graag van u!

 

 

 

 

Over Yara

Naam

Yara

Plaatsingsdatum

20 mei 2020

Geboortedatum

12 januari 2012

Ras

Duitse herder

Schofthoogte

>50 cm

Geslacht

Vrouw

Gecastreerd / gesteriliseerd

Nee

Vachtverzorging

borstelen

Speciale verzorging

geen

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Extra informatie

Geïnteresseerd in Yara? Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.