Messi

Samenspel

Terug naar het overzicht

Eens in de zoveel tijd gebeurd het, dat er 2 honden binnenkomen die je het liefst samen geplaatst wilt hebben. U raadt het al, die tijd is weer aangebroken. Aangezien meerdere duo’s het geluk samen hebben gevonden gaan wij graag voor deze 2 kanjers de uitdaging ook weer aan.

Wij stellen u voor aan Messi en Yara, 2 Duitse herders met de respectievelijke leeftijd van 8 en 9 jaar. Bij ons terechtgekomen door het overlijden van hun eigenaar.

Tja, wij horen u denken: “dat zijn ook de jongste niet meer” en dat klopt uiteraard en is niet te ontkennen, maar dat neemt niet weg dat u  er nog veel plezier aan kunt beleven en niet geheel onbelangrijk: hun er ook een enorm plezier mee kunt doen!

Messi, de heer in kwestie, is nog energiek in zijn hoofd maar helaas doet zijn lichaam niet altijd wat hij wil. Hij ziet zichzelf nog als een jonge hinde achter een bal aan rennen, maar in werkelijk blijft zijn lichaam achter bij zijn jeugdige geest. Hij kampt met heupproblemen en hiervoor krijgt hij momenteel medicatie. Houdt er rekening mee dat deze medicatie wellicht noodzakelijk is voor de rest van zijn leven. Maar hoe koppig hij ook is, hij gaat niet bij de pakken neer zitten en vermaakt zich alsnog al rollend in het gras en natuurlijk is hij nog steeds het mannetje voor Yara. Het is een mooie verschijning om te zien,  met zijn mooie manen. Ook Messi is net zoals Yara dol op tennisballen. Messi kan in het begin wat wantrouwig/waaks zijn maar zodra hij het vertrouwen heeft, is hij (ondanks zijn geweldig, soms intimiderende uitziende voorkomen) zo mak als een lammetje 😉

Het lopen aan de lijn kan nog wat bijgespijkerd worden, maar is goed te sturen met de juiste begeleiding. Dit geldt tevens voor zijn maatje Yara.

Wat zoeken Messi en Yara:

  • Genoeg leefruimte (aangezien het niet om 2 van onze kleinste hondjes gaat) met (afgesloten) tuin
  • Geen woonruimte waar trappen getrotseerd dienen te worden (dit i.v.m. de heupproblemen van Messi)
  • Geen kinderen (aangezien wij niet weten hoe ze hierop reageren)
  • Geen katten als huisgenoten
  • Eigenaar met ervaring met honden (liefst met soortgelijk ras)
  • Eigenaar die (ook na de corona-crisis) voldoende tijd heeft om samen leuke dingen te doen

 

Gunt u dit prachtige stel deze kans en denkt u dat ze perfect in uw situatie passen dan horen wij natuurlijk graag van u!

 

 

 

 

Over Messi

Naam

Messi

Plaatsingsdatum

20 mei 2020

Geboortedatum

22 december 2010

Ras

Duitse herder

Schofthoogte

>50 cm

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

kammen

Speciale verzorging

Medicatie

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Extra informatie

 
 
Geïnteresseerd in Messi?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.