zyxTimide halfwasjes

Zo'n dankbare uitdaging!

Terug naar het overzicht
Ieder jaar krijgt het Dierencentrum een grote variatie aan kittens binnen. Diverse kleurtjes, katers en poezen, lieve en schuchtere. De leukste en meest open kittens zijn als eerste weg en de minder mens gerichte blijven meestal “hangen”. Zo ook nu weer.
 
In de komende periode zullen we de diertjes afzonderlijk aan u voorstellen. Over het algemeen blijven deze katjes langere tijd schuw, vooral afhankelijk van de leeftijd waarop zij bij ons zijn gekomen. De eerste weken van het leven zijn voor katten de belangrijkste als het gaat om menselijk contact. Is het zo dat dit contact in de eerste acht weken niet of nauwelijks (of niet positief) plaats heeft gevonden, dan kan er langere tijd overheen gaan voordat zij bijdraaien. Dit betekent van de kant van de mens: geduld en met zachte hand met de katjes omgaan.
 
Deze katjes zijn minder geschikt in huishoudens met jonge kinderen of jonge/ drukke honden: drukte en plotselinge geluiden zijn geen goede ingrediënten. Hoewel het niet uitgesloten is dat er enkele tussen zitten die nooit echt handtam - daarmee bedoelen wij de zogenaamde "schoothangers" - worden, bij het overgrote deel lukt dit wel. En dan heeft u pas eer van uw geduld!
 
Wilt u zich inzetten voor een groep minder kansrijke katten? Kom geheel vrijblijvend eens tijdens onze openingstijden langs om kennis met ze te maken of verdere informatie in te winnen. Wij adviseren u wel even de tijd te nemen als u bij deze fantastische katjes wilt komen kijken.
 
De foto's zijn van de huidige "halfwasjes".

Over zyxTimide halfwasjes

Naam

zyxTimide halfwasjes

Geboortedatum

1 juli 2017

Ras

Europees Korthaar

Schofthoogte

-

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

Weinig

Speciale verzorging

Geduld

Verblijft momenteel in

Doetinchem

zyxTimide halfwasjes kan

  • bij andere katten
  • bij rustige kinderen
  • niet bij drukke honden
  • niet in een druk huishouden

zyxTimide halfwasjes is

  • zindelijk
  • zowel buiten als binnenkat
  • verlegen tot schuw

Extra informatie

  • Katten die normaliter geen kans krijgen in een opvang blijven lang zitten. Wilt u een kat en heeft u de adem en de tijd? U krijgt er heel veel voor terug!
  • Gewoonweg fantastische diertjes!
  • Zij wonen zonder uitzondering al veel te lang bij ons...

 

Geïnteresseerd in een van onze timide katjes?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.