Pimmelientje

Terug naar het overzicht

Pimmelientje een poes met een wat uitgebreider verhaal.

Kwam mager en hyper (vooral als er eten in het spel was) bij ons binnen. Uit medisch onderzoek is gebleken dat ze een te snel werkende schildklier heeft. Hiervoor staat ze nu permanent op de medicatie. En het verschil is merkbaar: ze is inmiddels bijna 2 x haar gewicht bij binnenkomst! Ook heeft zij beduidend meer rust in haar donder. De medicatie dient 2 x daags gegeven te worden, maar dat is geen probleem met een stukje vlees. Dit is het hoogtepunt van haar dag (-;. 

Bovenstaande onder controle te hebben diende het volgende euvel aan: ze werd gebeten in haar poot door een medebewoner. Echt dikke pech want dit ontaarde in een fikse ontsteking. Overblijfsel hiervan: ze kan zo nu en dan mank lopen als ze zich druk maakt.

Pimmelientje heeft het best naar haar zin zonder soortgenoten (en gezien het gebeurde, kunnen wij ons dit best wel voorstellen). Zij kan heerlijk luieren en is uitermate gecharmeerd van wat aandacht zo nu en dan. Kinderen geen probleem, mits deze wat ouder zijn.

Uit het hele verhaal zult u begrijpen dat wij Pimmelientje nu ook eens wat geluk gunnen. Gunt u haar dit ook dan horen wij graag van u. 

Over Pimmelientje

Naam

Pimmelientje

Plaatsingsdatum

9 maart 2019

Geboortedatum

1 mei 2005

Ras

europees korthaar

Geslacht

Vrouw

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

weinig

Speciale verzorging

medicatie

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Pimmelientje kan

  • met oudere kinderen
  • niet goed met soortgenoten

Pimmelientje is

  • zindelijk
  • aanhankelijk
  • een buiten- en binnenkat

Extra informatie

Geïnteresseerd in Pimmelientje?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.