Tom

hoop doet leven

Terug naar het overzicht

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Tom is oud! En ouderdom komt met gebreken.

Met maar liefst 17,5 jaar op de teller is hij het oudste dier dat momenteel bij ons verblijft. Alle redenen dus om met spoed op zoek te gaan naar een thuis waar hij zijn laatste dagen/maanden/jaren (tja, het blijft allemaal 1 grote verrassing in het leven) in rust kan slijten. 

Maar zoals reeds hierboven vermeld, ouderdom komt met gebreken. Zo heeft Tom een slecht gebit. Wij hebben een gebitssanering overwogen, maar de narcose alleen is al een risico voor een ouder dier. Daarnaast eet hij momenteel nog zonder mopperen zijn bakje brokjes leeg. Vandaar het besluit deze niet uit te voeren. Wel is het mogelijk dat hij t.z.t. pijnstilling kan gebruiken, mocht hij meer last gaan ondervinden van zijn gebit. Op dit moment staat hij bij ons preventief op dieetvoer.

Verder heeft hij, als hij in gesprek met je gaat, een hese miauw. Eerlijk is eerlijk: dit is erg aandoenlijk en hopelijk voor hem een goede "verkoop" tactiek (dus meer een pluspunt (-; .

Hij kan soms een beetje nukkig zijn als je onverwachts wat van hem wilt (wellicht mede dankzij een wat slechter zicht), maar is dit snel vergeten als hij gekriebeld wordt. 

Maar bovenal (naast zijn gebreken) is Tom een ENORME KANJER met eigen karakter waar je zo je hart aan hebt verloren. Eentje die houdt van aandacht en een goed gesprek.

Wacht niet te lang, als u denkt hem nog een geweldig laatste kans te kunnen bieden. Want ondanks dat wij hier gek op hem zijn verdient hij alle rust op zijn ouwe dag.

Voor hem geen jonge kinderen maar een fijn rustig huishouden.

Over Tom

Naam

Tom

Plaatsingsdatum

15 juni 2019

Geboortedatum

16 september 2001

Ras

europees korthaar

Geslacht

Man

Gecastreerd / gesteriliseerd

Ja

Vachtverzorging

weinig

Speciale verzorging

dieetvoer

Verblijft momenteel in

Doetinchem

Tom kan

  • in rustig huishouden
  • bij soortgenoot (mits niet dominant)
  • niet bij jonge kinderen

Tom is

  • enorm op leeftijd
  • zindelijk
  • enorm leuk!

Extra informatie

 
Geïnteresseerd in Tom?
 
Wij proberen de website altijd actueel te houden, maar het kan gebeuren dat een dier nog als beschikbaar op de site staat, terwijl hij of zij al een nieuw thuis heeft gevonden. Daarom adviseren wij altijd eerst contact op te nemen (0314 – 324 854 of info@dierencentrumachterhoek.nl), dit om teleurstelling te voorkomen.