Pups, geboren 27 mei 2017

Het is helaas niet meer mogelijk u in te schrijven voor de pups.

 

Nog niet eerder gebeurd in het Dierencentrum Achterhoek: een nest puppies, geboren in het DCA!

Puppies zijn altijd leuk en deze diertjes vormen zeker geen uitzondering. Toch is er wel een belangrijke kanttekening. De moeder Trix is hoog drachtig en onder nogal dubieuze omstandigheden bij ons in het dierencentrum terecht gekomen. Mogelijk dat haar angstige karakter hier aan ten grondslag ligt.

Maar desondanks is zij een fantastische moeder, die het fantastisch vindt als de pups in de speciaal voor hen aangepaste "koffie weide" rond springen en doen! En dat terwijl alle medewerkers "rustig" dachten te kunnen genieten van hun welverdiende pauze...

 

Zo gaan we te werk met het herplaatsen van de puppies

 

  • Op leeftijd 6 weken wordt er voor een door DCA geselecteerde groep geïnteresseerden een eerste ontmoeting gepland. Dit zal zijn na zondag 9 juli.
  • Als de pups 7 weken oud zijn wordt de zogenoemde Campbell test uitgevoerd, om het karakter van de pups zo goed mogelijk te kunnen typeren
  • Vanaf een leeftijd van 8 weken kunnen de pups worden geplaatst (dus na 23 juli)
  • In verband met de te verwachten hoeveelheid reacties krijgt u ALLEEN bericht als u tot de geselecteerde groep behoort!

 

 

Als u interesse heeft, dan vragen wij een en ander:

  • Neem de tijd u in te lezen in het ras. De ervaring leert dat met name het Mechelse herder deel domineert bij kruisingen.
  • HET IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK TE REAGEREN OP DE PUPS.
  • Vanzelfsprekend kunt u een voorkeur voor een van de diertjes aangeven, maar uiteindelijk bepaalt het Dierencentrum welke pup wordt toegewezen.

 

NB: vanwege de te verwachten grote hoeveelheid aanmeldingen krijgt u alleen bericht als u tot de geselecteerde groep behoort.

Wij vragen om uw begrip.

 

foto's en bewerking: Elfi Peters

 

© Dierencentrum Achterhoek