Vakantie? Het Dierencentrum Achterhoek is de plaats voor u om uw hond in pension te brengen!

Pension voor honden: 

Het Dierencentrum Achterhoek heeft een beperkt aantal hondenkennels voor pensiondoeleinden. Gaat u op vakantie of moet u voor uw werk langere tijd weg? Wij hebben alle ervaring en know-how als het gaat om de verzorging van honden en bieden deze aan ter verzorging van uw metgezel. Omdat het aantal kennels beperkt is, adviseren wij u ruim van tevoren een verblijf te reserveren.

 

Pension

Het Dierencentrum Achterhoek biedt de honden van zijn cliënten ruime kennels met mand, deken en speeltjes, grote speelweides en natuurlijk volpension (eten en drinken). Ook als uw huisdier speciale verzorging behoeft tijdens zijn of haar verblijf, zoals medicatie of dieetvoeding, dan draaien wij daar onze hand niet voor om.

Is bijzondere medicatie nodig, dan is het aan te bevelen vooraf met ons te overleggen. Niet iedere therapie is praktisch uitvoerbaar op het pension van het dierencentrum. Is uw hond snel eenzaam? Geen probleem, dan komt hij of zij op gezette tijden lekker achter de balie bij de mensen!
Voor pension in de zomermaanden (juli en augustus) en rond de Kerst is het raadzaam ruim tevoren ruimte voor uw huisdier te reserveren. Dat kan tijdens onze openingstijden en op het telefoonnummer onderaan deze pagina.

 

De honden die bij ons komen, dienen een geldige vaccinatie te hebben. Voor meer informatie over de gang van zaken, klikt u hier

Dagopvang (tijdelijk niet meer mogelijk)

De dagopvang is speciaal bedoeld voor honden van baasjes die werken. Omdat we er net mee begonnen zijn, gelden nog speciale introductieprijzen.
De dieren zijn vanaf 08.30 uur welkom en moeten voor 17.15 uur worden afgehaald. Als dit voor u niet haalbaar is, bijvoorbeeld in verband met uw werktijden, open dan regelmatig deze website. Want we verwachten de huidige tijden binnen afzienbare termijn te kunnen aanpassen. Of neem contact met ons op voor nadere informatie.

Dagopvang is gericht op honden die sociaal van karakter zijn, opdat zij met soortgenoten hun dag kunnen doorbrengen. Zij delen een speelweide en een blokhut, waar zij kunnen schuilen bij regen en wind. Tegen een geringe meerprijs worden ze bij Dierencentrum Achterhoek natuurlijk ook gevoerd. U moet dit altijd vermelden. De gang van zaken bij dagopvang is even eenvoudig als doeltreffend. Na een intakegesprek en een eerste testdag, koopt u een strippenkaart. U brengt uw hond 's morgens en zet een paraaf op de strippenkaart. De hond blijft bij ons, u gaat aan het werk.

Dagopvang voor dagje uit (tijdelijk niet meer mogelijk)

Ook als u een dagje uit wilt en u kunt uw hond niet meenemen, kunt u uw huisgenoot bij Dierencentrum Achterhoek brengen. De hond krijgt dan een plekje in ons pension. Grotendeels gelden hiervoor de voorwaarden voor dagopvang (zie hiervoor). Het verschil is dat de hond automatisch – zonder meerkosten – kan overnachten als het later wordt dan verwacht. De tijden van brengen en halen zijn gelijk aan die van de dagopvang (zie hiervoor). De prijs is die van een pensiongast. Ook kunt u aangeven of er met uw hond gewandeld mag worden. Omdat onze pensionplaatsen beperkt zijn, is het verstandig tevoren contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook de gok wagen, en gebruik maken van de last-minute optie. Met andere woorden: u komt ’s morgens op goed geluk langs. In die gevallen bieden wij geen garanties (vol is vol) en het kost vanzelfsprekend iets meer, want wij moeten onze dagplanning erop aanpassen.

Voorlopig geen kattenpension

Tot onze spijt is het niet mogelijk uw kat voor pension langs te brengen. Mocht hierin in de toekomst verandering komen, dan zult u dat hier als eerste lezen!

Meer informatie

Voor meer informatie klik boven op een van de links voor de voorwaarden dan wel prijzen. Of neem met ons telefonisch contact op via nummer (0314) 32 48 54 tijdens openingstijden van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.