Over Beer

Naam Beer
Geboortedatum 21 april 2012
Ras Spaanse Waterhond
Schofthoogte 50 cm
Geslacht Man
Gecastreerd / gesteriliseerd Nee
Vachtverzorging Veel

Informatie

Deze krullenbol, Beer genaamd, zit voor ons gevoel al te lang in onze opvang.

Beer is een lieve hond met een angstige inslag. Voor hem is het toverwoord: geduld! Want meer geduld betekent minder stress!

Hoe vermoeiend moet het leven wel niet zijn wanneer aldoor de  “aan knop” aanstaat, wat betreft alertheid. Deze alertheid is bij Beer een uiting van onzekerheid/zich niet veilig voelen. Je begrijpt, de omgeving waarin hij nu verblijft is verre van 'veiligheid'. En daarom zien we hem liever vandaag nog dan morgen op weg naar zijn gouden mand.

In de tijd dat hij bij ons verblijft proberen we er samen het beste van te maken. En ondanks dat we niet in staat zijn Beer intensief te begeleiden zien we toch dat hij, sinds binnenkomst, mooie stappen heeft gemaakt. En dat zegt direct iets over het karakter van Beer. Hij is namelijk zeker in staat zijn onzekerheid om te buigen naar zelfverzekerdheid, mits je hem hierin de ruimte geeft.

Zo laat hij aan zijn vaste verzorgers zien dat hij niet alleen de angstige en afwachtende Beer is maar zich ook graag laat onderdompelen in aandacht, wanneer vertrouwen gewonnen is/wordt. Waar hij in het begin moeilijk aan te lijnen was, laat hij zien zijn angst hiervoor te overwinnen wanneer dit met geduld/beleid/ruimte wordt uitgevoerd. Wanneer hij zich ontspannen voelt staat hij open voor een balspel en geniet hij hier zienderogen van en glijdt de spanning van hem af.

Dit alles kan bereikt worden door de handvatten (zijn lichaamstaal) die hij je duidelijk aanreikt aan te pakken en hierop te anticiperen. Met als resultaat een dankbare Beer en een blije jij!

Bij Beer draait dan ook alles om vertrouwen en zijn vertrouwen groeit wanneer je met beheersing en geduld samen dit traject aan durft te gaan. Je zult dan zeker verrast worden door al zijn mooie karaktereigenschappen die tot bloei zullen komen.

Om een mooie match te kunnen maken zijn wij op zoek naar jou, die:

* beheerst en geduldig leiderschap kan bieden  

* veel ervaring hebt met angstige honden (angstbijters)

* een 1 of 2 persoonshuishouden bestiert

* geen kinderen hebt

* veel bij huis is

* woning hebt zonder directe buren (aangezien Beer bij ons terecht is gekomen doordat hij veel blaft en de buren er hinder van ondervonden)

* nog energiek bent, want ondanks zijn leeftijd heeft Beer nog energie voor 10

* samen met Beer het leven wil voorzien van nog meer kleur

Zie je het aan om samen met Beer in het bootje te stappen? Dan is Beer je eeuwig dankbaar wanneer jullie samen het rustiger vaarwater bereiken.

Wij vragen je te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen.

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt.

Beer kan

  • niet Alleen thuis blijven
  • niet met andere dieren

Beer is

  • zindelijk
  • een grote knuffelbeer
  • energiek voor zijn leeftijd

Extra informatie

Geïnteresseerd in Beer?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop (vergeet niet de gevraagde gegevens erbij te vermelden - zie tekst), of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet zichtbaar.