Gastgezin worden?

Gastgezinnen gezocht!

Dierencentrum Achterhoek zoekt gastgezinnen voor Kittenopvang!

Wij zijn op zoek naar gastgezinnen voor de tijdelijke opvang van asieldieren. Het asiel is natuurlijk bij uitstek bedoeld voor deze opvang, maar in de praktijk lopen we aan tegen een aantal situaties waarin het wenselijk is dat dieren tijdelijk in een thuissituatie opgevangen en (soms intensief) verzorgd worden.

Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • Kittens die erg schuw zijn en socialisatie nodig hebben
  • Moederpoezen die hun kroost grootbrengen
  • Kittens/weesjes die geflest moeten worden

In alle gevallen van opvang in een gastgezin is het noodzakelijk dat de gastouder beschikt over een afgescheiden ruimte in huis waar de gastdieren tijdelijk verblijven. Beschikking over eigen vervoer is nodig voor tussentijdse controles, ophalen en brengen van dieren en alle zorgbenodigdheden.

Afhankelijk van de aard van de tijdelijke opvang dient de gastouder een bepaalde hoeveelheid tijd tot zijn/haar beschikking te hebben. Het ligt voor de hand dat een moederpoes die goed voor haar jongen zorgt minder (vaak) tijd vergt van de gastouder dan kittens die om de 2 á 3 uur geflest moeten worden.

Gastouder worden begint met een sterke betrokkenheid bij de dieren die tijdelijk extra zorg nodig hebben. Om goede tijdelijke zorg te kunnen verlenen wordt er echter ook kennis en inzicht van de gastouder verwacht, aangezien de zorg voor deze dieren een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Wil jij als gastgezin zorgen voor een kans op een goede doorstart voor dieren in nood en zie jij daar, in jouw leefsituatie, ook de mogelijkheden voor?

Super, laat dan snel van je horen! Stel je even voor en stuur een mail naar info@dierencentrumachterhoek.nl