Vraag en Antwoord

Antwoord op veel gestelde vragen

Kort antwoord: nee. Dit is een hardnekkig misverstand en absoluut niet waar. Vroeger gebeurde dit nog wel, maar dat zijn gelukkig lang vervlogen tijden.

Ook hier moeten wij nee antwoorden. Elke verhuizing betekent voor een dier behoorlijke stress. Daarom is het op proef nemen geen optie bij het Dierencentrum.

Als je graag eerst wilt uitproberen of een hond of kat een goede uitbreiding van het huishouden is, vraag dan in de kenniskring of je op de hond mag passen voor een periode. Of ga logeren bij een huishouden met een kat.

Ja, reserveren behoort tot de mogelijkheden. Er worden  wel grenzen gesteld aan de duur van een reservering; dit is afhankelijk van het individuele dier.

Al onze dieren hebben minstens 14 dagen bij ons gewoond. Dit kost geld, veel geld. Verder moeten allerlei (o.a. wettelijk vereiste) zaken geregeld worden, zoals enten, chippen, meerdere worm- en vlobehandeling geven enz. enz.

Sinds de eerste COVID19 uitbraak in Nederland werkt het Dierencentrum uitsluitend nog op afspraak. Je kunt een afspraak maken door te bellen tijdens onze telefonische bereikbaarheid of via de mail. Heb je interesse in een van de dieren op deze website, klik dan op de knop "maak een afspraak" naast het dier..