Vrijwilligers

Vrijwilligers

Bij Dierencentrum Achterhoek werken naast beroepskrachten gemiddeld 50 mensen op vrijwillige basis. Zonder hen zou het verblijf van de dieren op het asiel in Doetinchem een stuk minder aangenaam zijn. De vrijwilligers dragen bij aan het sociale karakter van de opvang: dieren krijgen door deze mensen veel individuele aandacht en liefde.

De verzorging van de dieren stopt nooit. 365 dagen per jaar vragen onze bewoners aandacht, liefde en zorg. Net als veel andere asielen heeft Dierencentrum Achterhoek onvoldoende middelen om al dit werk door betaalde krachten uit te laten voeren. Sterker nog: er moet jaarlijks geld bij. De inzet van vrijwilligers is dan ook van levensbelang voor ons centrum, en dus ook voor de dieren. Gelukkig zijn ze er altijd, enthousiaste dierenvrienden die met veel inzet en teamgeest hun steentje bijdragen aan het reilen en zeilen van het asiel.

Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren of sterke kanten. Vooral in de dagelijkse verzorging zijn wij op zoek naar vrijwilligers maar er zijn meer mogelijkheden, mocht je ergens anders in geïnteresseerd zijn.

Van dierverzorging tot onderhoud

Werken bij Dierencentrum Achterhoek is geen kattenpies, of eigenlijk juist wel; de meeste tijd gaat zitten in het schoonmaken van de dierverblijven. Drollen scheppen, kattenbakken verschonen en vergeet het dweilen niet… Gelukkig is er wel altijd de gelegenheid je te ontspannen met de dieren, een stukje te wandelen, borstelen of gewoon lekker dollen.

Een bijzonder aspect is het zorgen voor schuwe dieren. Wij hebben altijd wel een aantal schuwe katten binnen onze muren die de menselijke hand niet zo goed kennen, of juist verkeerd hebben leren kennen. Er zijn dieren die op het eerste oog nooit een huisdier zouden kunnen worden zoals wij dat gewend zijn. Hoe leuk is het om ze dan plotseling als een blad aan een boom te zien omdraaien. Dat moet je hebben meegemaakt.

Wil je je liever op een andere manier inzetten voor onze dieren? Het huidige asiel van Dierencentrum Achterhoek in Doetinchem vertoont regelmatig gebreken. Altijd zijn er wel dingen die kapot gaan, onderhoud nodig hebben, of gemaakt moeten worden omdat ze er eenvoudigweg nog niet zijn. Als je van dieren houdt en ervaren bent in handwerkzaamheden, neem gerust contact met ons op.

 

Geïnteresseerd om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Dierencentrum Achterhoek? 

Stuur je motivatiebrief per mail door op onderstaande link te klikken (je mail app wordt geopend met de ontvangende mail adressen ingevuld).

Klik hier om je motivatie per mail te versturen.

Wij zien je reactie graag tegemoet!