Vraag en Antwoord

Vraag en Antwoord

Antwoord op veel gesltede vragen.

Bij het Dierencentrum zijn de volgende entingen verplicht voor je hond:

  • HCC 
  • Parvo
  • Hondenziekte
    • (bovenstaande entingen niet ouder dan 3 jaar).
  • Leptospirose (niet ouder dan 1 jaar).

Nee, maar het staat je vrij je hond tegen kennelhoest te laten enten.

Let op: als je voor een neusdruppelenting tegen kennelhoest kiest, dan stelt het Dierencentrum verplicht dat deze ten minste twee weken oud is! Voor de injectie-enting geldt deze termijn van twee weken niet.

Wij hanteren hiervoor: een week voorafgaand aan het pensionverblijf. Dus als je hond op 1 augustus in pension komt, dan moet de enting voor de 24ste juli gegeven zijn. 

Als de enting nog geldig is, let er dan wel op dat deze niet tijdens het verblijf mag verlopen!

In veel gevallen geen nood: wordt je hond jaarlijks gevaccineerd en ben je te laat, dan is een herenting afdoende. Is het langer dan 1 jaar geleden, dan moet de hond twee weken van tevoren zijn geënt. Let op: is er sprake van urgentie dat het dier in pension moet (bv. ziekenhuisopname van het baasje) én de enting is verlopen, neem dan eerst telefonisch contact met ons op: (0314) 32 48 54

Mocht het Dierencentrum een controle krijgen, dan zijn wij verplicht aan te tonen dat de dieren die bij ons verblijven een geldige vaccinatie hebben. Het boekje krijg je bij ophalen weer mee.

Bij "titeren" wordt gekeken of de vaccinaties die je hond heeft gekregen nog steeds (voldoende) werkzaam zijn. Een titerbepaling kan worden gedaan voor de drie virale  onderdelen van de zogeheten cocktail-enting (HCC, Parvo en hondenziekte). Voor leptospirose (ook wel ziekte van Weil genoemd) bestaat wel een titerbepaling, maar deze zegt onvoldoende of je huisdier beschermd is tegen deze bacterie.

De enting voor leptospirose dient dus hoe dan ook gegeven te worden.

Ja. Informeer bij je eigen dierenarts of dit een alternatief is voor je hond(-en) en hoe lang de titerbepaling geldig is. Belangrijk: als je kiest voor titerbepaling dan dient het schriftelijk bewijs overhandigd te worden bij het pensionverblijf. Op dit bewijs moet het dier duidelijk zijn omschreven (bv. het chipnummer)

Voor leptospirose (ziekte van Weil) geldt dit niet.

Ja. Het pension van Dierencentrum Achterhoek telt het aantal dagen, niet het aantal nachten.

Wij hebben uitstekende banden met de dierenarts die aan het Dierencentrum is verbonden. Contact met de eigen dierenarts kan te allen tijden, maar vergeet niet dit zelf bij je dierenarts aan te geven! Is dit niet gedaan, dan mag je dierenarts mogelijk geen gegevens verstrekken.

Dit is afhankelijk van de onderliggende, te behandelen ziekte. Neem vóór het verblijf contact met ons op.