Geplaatst

Over Jody

Naam Jody
Plaatsingsdatum 5 mei 2023
Geboortedatum 12 september 2012
Ras Kruising
Schofthoogte > 50 cm
Geslacht Vrouw
Gecastreerd / gesteriliseerd Ja
Vachtverzorging Trimmen/ borstelen noodzakelijk
Speciale verzorging Geen

Informatie

Onze Jody, een prachtexemplaar om te zien, maar voordat je reageert vanwege haar uitstraling, eerst het volgende:

Jody valt in de categorie berghonden: veel van deze honden spreken mensen erg aan dankzij hun uiterlijk dat doet denken aan enorme knuffelberen, maar hun zelfstandige, waakse en bovenal beschermende aard maakt dat dit zeker niet honden voor iedereen zijn. In het Engels staan ze bekend als livestock quardian dogs, wat hun oorspronkelijke taak duidelijk maakt, namelijk het beschermen van vee.

Het spreekt dat de bovenvermelde beschermende aard goed in banen geleid moet worden. Deze taak rust bij de eigenaar, dus het is van belang voor een toekomstige eigenaar dat deze bezit over voldoende kennis over het karakter van het ras.

Berghonden reageren in de regel slecht op een harde opvoeding. Ze eisen een respectvolle en rechtvaardige behandeling. Bij de opvoeding is de spreekwoordelijke ijzeren vuist in een fluwelen handschoen van toepassing. Strikt en consequent, maar liefdevol en eerlijk. Vandaar nogmaals, kennis is noodzakelijk.

Jody laat zich bij ons zien als een vrolijke, zelfstandige hond. In het begin ietwat onwennig van vreemde geluiden en voertuigen maar dit had ze snel overwonnen. Ook het wandelen aan de lijn was snel aangeleerd. Je ziet haar genieten wanneer ze lekker in de buitenweide kan zijn. Tevens is ze de lieveling van de vrijwilligers (die met haar aan de wandel gaan). Ze loopt perfect aan de lijn, reageert niet of amper op factoren (honden/mensen/1-2-3-4 wielers). Ze verdient met recht de stempel: "perfecte maatje voor de wandel"! Het autorijden vindt ze soms een tikkeltje spannend, maar ondergaat ze.  

In het begin hebben wij haar in een anti-uitbraakweide moeten zetten. Ondanks haar formaat wist ze het voor elkaar te krijgen het hek (2,5mtr) over te klimmen om van dichtbij te kunnen bekijken wat daar te beleven was. Haar uitbraak drang kwam voornamelijk door de nog niet ontstane band met haar verzorgers. Inmiddels is er een goede band ontstaan en heeft ze absoluut niet meer die drive om te gaan klimmen. Dus de anti-uitbraakweide is verleden tijd. Natuurlijk is dit wel een aandachtspunt voor de potentiele eigenaar. Een afgesloten tuin in een must, maar voordat ze daar vrij en blij kan rond dwarrelen is een goede band nodig. 

Voor Jody zijn wij op zoek naar een woonsituatie, bij voorkeur in het buitengebied. Natuurlijk liggen deze plekken niet voor het oprapen, vandaar dat een woonhuis in een rustige buurt (met voldoende ruimte binnen -en buitenshuis) ook volstaat. 

Jody is bij ons meerdere keren gekoppeld aan andere honden. De vonk sloeg het snelste over bij de wat jongere exemplaren (ondanks dat Jody al op leeftijd is). Maar Jody vindt het heerlijk om het jonge grut wat bij te kunnen leren en af en toe haar dolle 5-10-15 minuten te hebben.  

Denkt u een mooi avontuur aan te willen gaan met een ontzettende lieve en trouwe dame? Beschikt u over de juiste ervaring/kennis, over voldoende ruimte (zowel binnen als buiten), heeft u een rustig huishouden zonder kinderen? Dan kunnen wij u verzekeren dat u binnen de kortste keren enorm van elkaar zult gaan genieten!! 

I.v.m. grote drukte:

Graag alleen reageren via de mail, met uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie (dit kunt u vermelden bij toelichting). Op reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. Mocht u na 7 dagen geen reactie hebben ontvangen dan is de keuze helaas niet op u gevallen maar wensen wij u uiteraard wel succes met de verdere zoektocht.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. Per hond bekijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen voor kennismaking. Deze kennismakingen dienen op kort tijdsbestek ingepland te worden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. Na een positieve kennismaking kunnen er verdere afspraken gemaakt worden.

Jody kan

  • bij soortgenoten (maar is wisselend)
  • niet bij kinderen
  • niet loslopen

Jody is

  • zindelijk
  • zelfstandig

Extra informatie

Geïnteresseerd in Jody?
 
Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop hierboven of bel ons op (0314) 32 48 54