Over Benny

Naam Benny
Geboortedatum 22 mei 2022
Ras Hollandse Herder
Geslacht Man
Gecastreerd / gesteriliseerd Nee
Vachtverzorging weinig
Speciale verzorging geen

Informatie

Ben jij degene die op zoek is naar een uitdaging in een jeugdige viervoeter, die nu nog losbandig door het leven gaat, maar behoefte heeft aan duidelijkheid? STOP-HALT-HO!! Lees dan vooral verder want wie weet kunnen jullie samen dit mooie avontuur bewandelen.

Benny is een jonge, intelligente en actieve Hollandse Herder, die weinig tot geen sturing heeft gekend in zijn korte leven. Daarom is zijn karakter nu te omschrijving als een lieve, tikkeltje onzekere stuiterbal ook wel een ongeleid projectiel te noemen. Je begrijpt, er is werk aan de winkel om de scherpe kantjes te polijsten waardoor de positieve eigenschappen van Benny tot hun recht komen.

Voor Benny zit het leven vol verrassingen: neem nu bijvoorbeeld het lopen aan de riem. Het is duidelijk te zien dat dit voor hem geen dagelijkse kost is geweest. Stapsgewijs zul je dit leerproces samen met hem moeten doorlopen. Wanneer dit op een respectvolle, consequente manier aangepakt wordt zul je zien dat er snel een positieve verandering gaat plaatsvinden. Het is van belang dat jij als nieuwe eigenaar weet hoe te handelen, zijn lichaamstaal te interpreteren en hierop te anticiperen. Dit gaat zeker in de beginfase de nodige tijd met zich meebrengen.

Benny heeft aan zijn rechter voorvoet een (oud) trauma. Hij kan zich ondanks dit mankement goed bewegen. Bij meer inspanning zul je merken dat hij de poot meer ontlast en verder gaat op drie poten. Belangrijk dus om gematigd te bewegen en hiernaar te handelen.

Wat kun je verwachten van de Hollandse Herder:

Het zijn baasgerichte, leergierige honden, dus dat is alvast een fijn uitgangspunt. Zo zien we dat ook terug in Benny. Wanneer er getraind wordt is er al snel positief resultaat zichtbaar. Hij pikt snel op en geniet zichtbaar van het samenspel. Wanneer je hier een stabiele eigenaar tegenover zet, die op een rustige maar duidelijke manier leiding geeft, zal er op den duur zeker een “Top Duo” ontstaan.

Over het algemeen zijn het sportieve honden die veel beweging nodig hebben. En dit is bij Benny een puntje van aandacht. Hij heeft namelijk dat mankement aan zijn voorvoet waardoor hij beperkter is in het lopen van lange afstanden of rennen. Het is voor hem belangrijk dat dit gecompenseerd kan worden op het mentale vlak. Denk hierbij aan hersenwerken. Je zult versteld staan van de mogelijkheden hierin en wellicht bedenk je zelf ook nog het een en ander.

Ben jij er klaar voor om samen met deze leukerd aan het werk te gaan en het beste in jullie samen naar boven te halen? Benny is er meer dan klaar voor en stuitert al van ongeduld.

Wij zoeken voor deze enthousiasteling:

Een huishouden zonder kinderen

Stabiele baas met voldoende tijd

Consequent en doorzetter

Ervaring met soortgelijk hondengedrag

Creatief brein: om de beperking van Benny om te zetten in mogelijkheden 😉

Wij vragen je alleen te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting. Op reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houd er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. 

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt. 

Benny kan

  • niet bij kinderen
  • niet in flat of appartement

Benny is

  • leergierig
  • zindelijk

Extra informatie

Geïnteresseerd in Benny?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop, of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet zichtbaar.