Over Asker

Naam Asker
Geboortedatum 1 mei 2018
Ras Mechelse herder
Geslacht Man
Gecastreerd / gesteriliseerd Ja
Vachtverzorging weinig
Speciale verzorging geen

Informatie

Asker is helaas vanwege privé-omstandigheden in het asiel geland. Hij is een herdershond in hart en nieren: baasgericht, reageert goed op commando's en vaart het best bij een consequente hand. Een echte werkhond die continu voor je klaar wil staan en graag wil werken voor de baas. 

Tegenover vreemden is hij terughoudend. Met honden die hij buiten tegenkomt kan hij goed overweg. In de auto gedraagt hij zich prima.

In Askers nieuwe gezin wonen geen andere hond en geen kat(ten).

Asker is behoorlijk aanwezig (zeg maar druk) en moet nog leren zijn rust te vinden. Met zijn formaat is plaatsing bij kleine kinderen dan ook niet de beste keus.

Wij vragen je alleen te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting. Op reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houd er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. 

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt. 

Asker kan

  • eventueel bij kinderen vanaf 16 jaar
  • niet bij kleine kinderen
  • niet bij andere honden
  • niet bij katten

Asker is

  • erg baasgericht
  • leergierig
  • zindelijk

Extra informatie

Geïnteresseerd in Asker?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop (vergeet niet de gevraagde gegevens erbij te vermelden - zie tekst), of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet zichtbaar.