Over Amy

Naam Amy
Geboortedatum 10 augustus 2020
Ras Herder
Geslacht Vrouw
Gecastreerd / gesteriliseerd Nee
Vachtverzorging weinig
Speciale verzorging geen

Informatie

Amy is een herdermix van 3,5 jaar die oorspronkelijk uit Roemenië komt en via een stichting naar Nederland is gebracht. Met de leeftijd van 5 maanden kwam Amy bij haar eerste familie. Helaas is het niet gelukt om voldoende vertrouwen op te bouwen tussen mens en hond en werd er uiteindelijk afstand gedaan.

In beginsel is Amy onzeker; leerervaringen hebben ertoe geleid dat zij angstig is geworden en schrikkerig in bepaalde situaties. Daar moet zij vertrouwen in gaan opbouwen en samen met haar mens een bestendige band creëren waarbij er begrip is voor elkaar. Het zal tijd vergen deze band en (daarmee) het vertrouwen te krijgen. Bij alles wat zij niet kent zal zij in eerste instantie vluchtgedrag vertonen of, als dat niet mogelijk is, blaffen. 

We vermoeden dat Amy, wanneer er een goede band opgebouwd is, zich zal ontwikkelen tot een speelse, enthousiaste hond, die ook graag wordt geknuffeld.

Met zachte hand zal zij nog veel moeten maar ook kunnen leren.

In haar vorige gezin leefden ook nog een andere hond en een kat. Dat leek goed te gaan maar is geen garantie dat het met elke andere huisgenoot ook zal lukken.

Wat zoekt Amy voor haar nieuwe thuis?

Rustig huishouden zonder kinderen.

Woning met afschermde tuin.

Wat zoekt Amy in haar nieuwe eigenaar?

Ervaring met soortgelijk hondengedrag.

Geduld (met kleine stappen grote stappen voorwaarts).

Consequent leiding kunnen geven met zachte hand.

Overwicht.

Voldoende tijd om met haar aan het werk te gaan.

Enthousiasme (om samen te mogen groeien in dit bijzondere traject).

Denk je, samen met Amy, het tot een prachtige samenwerking te kunnen laten komen? Lees dan snel verder want wie weet eindigt dit verhaal met een gouden randje bij jou! 

Wij vragen je alleen te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting. Op  reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houd er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. 

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt. 

Amy kan

  • in rustig huishouden
  • niet bij kinderen

Amy is

  • leergierig
  • niet geschikt voor de beginner

Extra informatie

Geïnteresseerd in Amy?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop (vergeet niet de gevraagde gegevens erbij te vermelden - zie tekst), of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet altijd zichtbaar.