Geplaatst

Over Laika

Naam Laika
Plaatsingsdatum 5 juni 2024
Geboortedatum 21 december 2014
Ras Dwergkeeshond
Geslacht Vrouw
Gecastreerd / gesteriliseerd Nee
Vachtverzorging regelmatig borstelen

Informatie

Onze kleine Laika heeft dan wellicht geen baan om de aarde gemaakt, maar stapt met liefde een net zo groots avontuur tegemoet met jou.

Laika kan zich in eerste instantie ietwat terughoudend opstellen. Bijzonder? Wij vinden van niet: Je zult vast ook je "diepste geheimen" alleen willen delen met degene die je compleet vertrouwt. Dit vertrouwen heeft bij de één meer tijd nodig dan bij de ander. Maar wees gerust, de eerste scheurtjes in het ijs zullen snel ontstaan en voordat je het beseft is het ijs al gebroken. Je zult dan een Laika leren kennen die het liefst vooral in jouw bijzijn vertoeft. Ze kan hierin zelfs wat doorslaan en zich ontpoppen als een ware “Jan Plakaan”.

Het knuffelgehalte bij deze dame scoort een 10! Hier kan ze intens van genieten en zelfs wanneer ze haar borstelbeurt ondergaat wordt er wat afgelebberd (-;

Aan de hand van bovenstaande zal het je niet verbazen dat ze het vervelend vindt alleen thuis te moeten blijven. Ze zal op die momenten ook zeker van zich laten horen. Het alleen blijven zal dan ook goed begeleid moeten worden. Wanneer dit op de juiste manier en in een rustig tempo wordt aangepakt zal hierin zeker de nodige winst te behalen zijn. Zodat je uiteindelijk rustig je boodschap kunt doen terwijl Laika kalm het huis bewaakt. Hier direct mee te gaan oefenen wanneer ze net bij je vertoeft is ten zeerste af te raden. Eerst vertrouwen opbouwen en dan een stapje verder. Besef wel dat deze dame al op leeftijd is en dat de “verlatingsangst” een ingesleten patroon is geworden. Een lange adem is dus vereist, maar het is zeker niet onmogelijk om hierin nog mooie stappen te maken..

Laika loopt prima mee aan de lijn. De honden die ze in de opvang heeft ontmoet (op afstand) begroet ze geïnteresseerd of neutraal. En als fun element vindt ze het spelen met de bal of touw een ware traktatie.

In welk huishouden is Laika nu het beste in haar element:

 • rustig huishouden (eventueel kinderen vanaf 12 jaar)
 • huishouden waar ze weinig alleen hoeft te zijn
 • geduldig huishouden
 • appartement/flat (met lift) is mogelijk, maar minder geschikt i.v.m. verlatingsangst en de hierbij behorende geluidsoverlast
 • met eventueel een stabiele en rustige viervoeter
 • Laika gaat niet samen met katten

Denk je dit groots avontuur dolgraag samen aan te willen gaan? Lees dan gauw verder en wie weet zien we je binnenkort voor een kennismaking. Hieronder zie je hoe!

Wij vragen je alleen te reageren via de mail, met een uitgebreide persoonlijke toelichting en motivatie. Als je via de “bezoek plannen” knop reageert, kunt je de gewenste informatie vermelden bij de toelichting. Op reacties zonder toelichting wordt niet gereageerd. 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houd er daarom rekening mee dat een hond tijdens de eerste kennismaking nog niet geplaatst wordt. Per dier kijken we hoe vaak het noodzakelijk is om terug te komen. De afspraken worden in overleg en in kort tijdsbestek ingepland. Ook willen wij kennismaken met het gehele gezin, inclusief de eventuele al aanwezige hond(-en). Op het asiel krijgen jullie alle tijd om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen. 

Na een positieve kennismaking worden de verdere afspraken gemaakt.

Laika kan

 • bij kinderen vanaf 12 jaar
 • niet alleen thuis zijn
 • niet met katten

Laika is

 • een knuffeltante
 • zindelijk
 • ontzettend lief!

Extra informatie

Geïnteresseerd in Laika?

Neem contact met ons op via de "een bezoek plannen" knop (vergeet niet de gevraagde gegevens erbij te vermelden - zie tekst), of bel ons op (0314) 32 48 54

Let wel: het kan zijn dat er al andere gegadigden zijn, die een afspraak hebben gemaakt om kennis te komen maken. Dit wordt hier niet altijd zichtbaar.